Friday, August 29, 2008

Povestea Next Step 2007.






În distribuţie:

Next Step 2007 - cel de-al doilea Făt Frumos din urmaşii lui Verde Împărat din împărăţia AIESEC
comitet organizatoric - peştişorii de aur
trainerii - ursitoarele
parteneri - mina de aur a împărăţiei
participanţii/studenţii - frăţia Ochilă-Setilă-Flămînzilă
trainingurile - pietre magice

Într-o zi posomorîtă de toamnă care nu prevestea nimic rău, a văzut Verde Împărat că grajdurile sale sunt goale. Mîrţoaga din umbră i-a şoptit că macho-caii au fost furaţi de feciorul mai mare al lui Verde Împărat. S-a întors mîrţoaga pe cealaltă parte şi i-a spus că după toamnă vine primăvară şi că cel de al doilea Făt Frumos e pe aproape... Cu inima împăcată, s-a dus Verde Împărat la culcare. Cînd luna în nori se ascundea, Verde Împărat visa: chip domnesc şi luminat de el mult aşteptat.
Dimineaţa, pe răcoare, dă împăratul nostru peste o broboadă în care zăcea liniştit cel de al doilea Făt Frumos din urmaşii lui Verde Împărat. S-a gîndit el: "Iaca aista o să fie bun să strîngă frăţia Ochilă-Setilă-Flămînzilă la un loc!". Aşa că mai întîi i-a dat lui Făt Frumos 8 talismane - peştişori de aur.
Peste un timp le zice Next Step 2007 peştişorilor de aur: "Vreau să strîng frăţia, da n-am cu ce!...". S-au întristat peştişorii de aur, au dat din codiţe şi i-au arătat calea spre mina de aur. După care strigătorii au dat sfoară în împărăţie precum că Făt Frumos îşi caută fraţi de cruce. Ursitoarele nu puteau rata o atare ocazie şi s-au prezentat în ziua cutărică, la ora cuvenită, la locul stabilit. Lăsăm la o parte momentele festive, vom spune doar că frăţia, trecînd prin foc şi pară, a reuşit să se unească, împlinind voia lui Verde Împărat. Şi dacă tot se aflau la faţa locului, Ursitoarele, din întâmplare neîntâmplătoare, au scos din buzunare pietre magice. Dar să nu credeţi că erau aşa, nişte pietre magice oarecare, ci cu stea în frunte. Frăţia tare s-a mai minunat de asemenea ciudăţenii, încât s-a năpustit asupra pietrelor şi le-au înghiţit.
Trecuse zi de vară până-n toamnă, da Făt Frumos ce s-a gândit? - "Eeeeei, asta nu-i serios... Da ce tot stăm pe lângă curte şi nu ştim nimic din câte se întâmplă în lumea mare?". Şi dus a fost, cu peştişori, cu Frăţie, cu tot...
Şi s-a dumerit Verde Împărat că are de visat mulţi urmaşi înainte.

No comments: